1. Home
  2.  » Diensten

Informatieplicht energiebesparing

Ligt het jaarlijks verbruik hoger dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas? Dan ben je op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is de energiebesparingsplicht.

Per 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat bedrijven per 1 juli 2019 verplicht zijn te rapporteren welke maatregelen er reeds zijn genomen. Bedrijven die nog niet aan deze plicht hebben voldoen riskeren een boete.

Weet jij of jouw bedrijf aan de informatieplicht voldoet?

Advies op maat

In een persoonlijk gesprek gaan we samen je energie door nemen. Zo ben je op de hoogte wat de stand van zaken is en wat er moet gebeuren. Tegelijkertijd brengen we ook gelijk in beeld waar je kunt besparen. Wel zo handig! Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op voor vragen of plan direct een afspraak in!  

Pluspunten
van AllureNRG:

Persoonlijke aanpak

Advies op maat

Direct aanpakken

EED Energie-auditplicht

Het is mogelijk dat u, naast de informatieplicht energiebesparing, ook een EED Energie-auditplicht heeft. Hier is sprake van wanneer uw bedrijf:

  • 250 fte of meer heeft, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen; of
  • Een jaaromzet heeft van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen.

Vanaf 1 juli 2019 dient u uw energie-auditverslag digitaal in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U doet dit binnen 4 jaar na indiening van uw vorige energie-auditverslag, maar uiterlijk op 31 december 2020.

AllureNRG
Optelsom van slim energiebeheer

AllureNRG

Pers

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

AllureNRG

Gedempte Zuiderdiep 24
9711 HG Groningen

Vul onderstaande gegevens in en AllureNRG zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Contact via: