1. Home
  2.  » EPEX/LEBA

EPEX & LEBA

Het inkopen van energie gaat via twee verschillende beurzen: de ENDEX of EPEX energiebeurs en de LEBA beurs voor gas.

Bij de ENDEX beurs worden energiecontracten voor de lange termijn ingekocht. Maar je kunt energie ook op de korte termijn inkopen. Dit gebeurd op de sportmarkt energiebeurs EPEX. Door gebruik te maken van de dagmarkt kan je tot wel 20% besparen op je energiekosten.

EPEX handelsbeurs

Hoe werken de EPEX en LEBA beurs?

De beurs kan je zien als een soort aandelenbeurs waar energieproducenten hun elektriciteit aanbieden. De energieprijs verschilt hier per uur en is voor iedereen inzichtelijk.

Voor grootgebruikers is gebruik maken van de beurzen interessant aangezien de prijzen gemiddeld wat lager liggen voor de langere termijn. Maar door de prijsschommelingen per uur, kan je bij slim inkopen tot wel 20% op je energierekening besparen.

Wil je weten hoeveel je had kunnen besparen afgelopen jaar?

Profiteer van dynamische dagprijzen

We gebruiken vooral in de ochtend en in de avond energie wat zorgt voor een enorme piek ten opzichte van het gemiddelde verbruik op een dag. Daarnaast wordt met de komst van duurzame energiebronnen de energiemarkt steeds grilliger.

Wanneer je flexibel met je energieverbruik om kan gaan biedt dit ook kansen. Door je verbruiksprofiel af te stemmen om gunstige momenten bespaar je nog eens extra. Daarnaast draag je ook je steentje bij doordat het verbruik plaats vindt buiten de piekuren.

APX LEBA
AllureNRG
Optelsom van slim energiebeheer

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

AllureNRG

Gedempte Zuiderdiep 24
9711 HG Groningen

Laat je gegevens achter en Gerrie zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Contact via: